Consultancy

NoDeCon is vooral gericht op het MKB, op collega-ondernemers die liever met hun corebusiness bezig zijn dan met ICT. Maar alles moet natuurlijk wel goed (blijven) functioneren.

Infrastructuur
Onze werkzaamheden starten veelal met het beoordelen van de bestaande en gewenste situatie. Wat wil en verwacht de ondernemer met/van zijn ICT omgeving, welke werkprocessen zijn van belang en hoe bedreven zijn de medewerkers op ICT gebied.

Dan wordt een voorstel gedaan voor de benodigde infrastructuur, soms geheel vanaf nul (nieuwbouw) vaak vanuit een bestaande situatie. Zaken als internettoegang per werkplek, netwerkbeveiliging, camerabeveiliging en wireless (draadloos) toepassingen komen aan bod.
Deze infrastructuur wordt met de ondernemer besproken en waar nodig aangepast. Daarna volgt de volgende fase, de offerte gevolgd met een plan van aanpak.

Automatisering
De volgende stap is het fysiek bouwen / aanpassen van de gewenste infrastructuur. Inclusief de aanleg van de diverse werkplekken. Uiteindelijk wordt alles getest en inplug-klaar opgeleverd.
De ondernemer kan direct beginnen met werken en geld verdienen.

Consultancy
Na oplevering blijven wij betrokken om in te springen bij kleine en grotere problemen op ICT gebied. Een dienst die wij ook aanbieden voor ondernemers die uitgaan van een bestaand netwerk.

Wij zorgen voor het beheer van de installaties, beveiliging van zowel server, netwerk als werkplek oplossingen, stabiliteit en uptime garanties.

Dat kan op diverse wijzen.
Op basis van een onderhoudscontract, waarbij een service-overeenkomst zorgt voor een snelle en adequate inzet van NoDeCon zodra dat nodig is. Vaak kan dit op afstand, maar op locatie komen is voor ons geen enkel probleem.
Maar dat betekent niet dat wij zonder onderhoudscontract niet bereikbaar zouden zijn. U belt en wij lossen uw problemen op, want u bent de klant en die is bij NoDeCon koning.
Wij bieden ook gebruikersondersteuning. Tijdens kantooruren via een maatwerkprijs of op uurbasis, net wat de ondernemer wenst.

PRAKTIJKVOORBEELD

NoDeCon werkt al vele jaren voor een internationaal farmaceutisch bedrijf. Het gaat om een zeer geavanceerde omgeving met tal van internationale regels en voorschriften, welke ook voor de IT (hardware en software) en ICT (toepassingen en processen) gelden.
De dagdagelijkse automatisering moet blijven draaien.

Momenteel zijn wij verantwoordelijk voor diverse locaties in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.
De taak van NoDeCon hierin, is het zorg dragen en vooraf adequaat te handelen bij storingen op gebied van Server en Netwerken, daarnaast zijn wij vaker SPOC (Single point of Contact) tussen een leverancier en de eindklant.
Het waarborgen van de vereiste, inzake servers, firewalls, switches en implementaties door derde staat derhalve hoog in het vaandel.

Wij zorgen dat problemen direct worden opgepakt en dat opgelost. Denk aan koppelingen naar netwerken en servers die niet meer functioneren.
Daarnaast wordt ook regelmatig gekeken naar de bestaande firewalls en de noodzaak om die aan te passen. Hetzelfde geldt voor de netwerken, hard- en software.